"Yeni parti" tüyoları... "Küskünler"den kimler yuvaya geri dönmek istiyor?

"Yeni parti" tüyoları... "Küskünler"den kimler yuvaya geri dönmek istiyor?

"Yeni parti" çalışmalarının içinde yer aldığı iddiası gündemde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı gazeteci Fehmi Koru "Küskünler" ekibiyle ilgili önemli değerlendirmeler yaptı

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, 24 Haziran seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve "Sorumlulukları paylaşın. Çok iyi bir diplomasi kadromuz var. Abdullah Bey olur, Davutoğlu olur, Ali Babacan olur, ben olurum veya bir başkası olur” dediğini aktardı.

Arınç, ayrıca, AK Parti'den kopan ve aralarında Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan gibi isimlerin telaffuz edildiği bir grubun yeni parti kuracağı yönündeki söylentilere değindi.

Eski TBMM Başkanı Arınç, yeni kurulacak bir partinin başarılı olamayacağını savundu ve kendisinin de böyle bir proje içinde yer almayacağını açıkladı.

"Yeni parti" çalışmalarının içinde yer aldığı iddiası gündemde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı gazeteci Fehmi Koru ise bugün Bülent Arınç'ın sözlerini değerlendirdi.

Arınç, röportajdaki iki noktaya dikkat çekerek, "Mülakatta dikkat çeken iki nokta var. İlki, şu anda parti dışında kalmış kendisi dahil bazı isimlere özel görev verilmesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘dan talep ettiği bilgisi… Diğeri de, ‘yeni parti’ konusuna sıcak bakmadığını söylemesi…" ifadelerini kullandı.

Arınç'ın, bir şekilde partinin dışında kalmış isimlere görev beklentisiyle ilgili bazı ilginç yorumlar da yapan Koru şöyle devam etti;

"Tahmin edebileceğiniz üzere, açıklamada dikkat çeken iki nokta birbiriyle ilintili: “Parti kurmaya gerek yok, ismi geçenler göreve çağrılırsa sorun ortadan kalkar” demek istiyor Bülent Bey.

Doğru olabilir mi bu tespit?

Neden olmasın? Belki de AK Parti’deki sorun bu kadar önemsizdir ve çözümü de onun tavsiye ettiği kadar kolaydır.

Çağrıyı yapacak kişiyi de bizzat kendisi belirlediğine göre bundan sonra neler olacağını izlemeye başlayabiliriz.

Ancak bir sorun yine ortada: ‘Yeni parti’ konusu vaktiyle AK Parti saflarında bulunmuş birkaç ismin yönetime küsmesi yüzünden çıkmış değil; böyle bir beklentiye sahip olanlar, AK Parti’nin kuruluş felsefesi ile bugün temsil ettiği düşünce ve uygulamalar arasında fark yaşandığına bakarak ve o felsefenin günümüz için de değerli olduğundan hareketle beklenti içerisindeler.

İsimler?

‘Yeni parti’ söz konusu edildiğinde gündeme taşınan isimlerin, kuruluşta bulundukları halde günümüzde yaşananlarda sorumluluk taşımadıkları için akla geldiğini sanıyorum.

“Herhalde gidişten mutlu değillerdir” diye düşünüldüğü için…

Eğer Bülent Arınç‘ın yürüttüğü akıl doğruysa, gerçekten kendilerine görev verilmediğinden huzursuzluk duymuşlar ve çağrıldıklarında hiç tereddüt etmeden olumlu cevap vereceklerse, o isimler açısından defter kapanabilir.

Kamuoyunda akla gelenlerden bir-iki ismin çağrıldıkları takdirde fazla tereddüt etmeyeceklerinden ben de kuşku duymuyorum."

Etiketler :