Yeni NEÜ Meram Tıp Fakültesi hastanesinin temeli atıldı

Yeni NEÜ Meram Tıp Fakültesi hastanesinin temeli atıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeni inşaatının temeli atıldı.

Temel atma törenine, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Gökhan Darılmaz, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Meram Belediyelerinden yetkililer katıldı.

Temel atmadan önce bir selamla konuşması yapan NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, 1983 yılında öğrenci olarak başladığı ve şu anda dekanlığını yaptığı fakültenin yeni hastane binasının temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında, “Rektör Hocamla beraber 1,5 yıl devam eden Ankara seferlerinin ardından TOKİ’ye devredilen arsa Selçuklu Belediyesi tarafından satın alınarak 70.000 metrekarelik kısmı Selçuklu Belediyesi tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne hastane yapılmak üzere mutabatla devredildi. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hastane projesinin yoğun bir çaba ve ekip çalışması ile yaklaşık 3 yıllık bir sürede oluştuğunu vurgulayan, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Çalışma arkadaşlarıma, TOKİ’deki, belediyedeki bu işe destek veren tüm bürokrat arkadaşlara kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sayın Vekillerimiz de Kalkınma Bakanlığındaki finansman onayı sürecinde sağ olsunlar bize destek oldular” şeklinde konuştu.

Müftü Ali Akpınar’ın duasının ardından hayırlı olsun temennileriyle protokol üyeleri tarafından hastane inşaatına ilk temel harcı döküldü.

 

HASTANE 16 KASIM 2016’DA TAMAMLANACAK

Mimari projesi NEÜ tarafından konusunda uzman bir firmaya hazırlatılan hastane projesinin inşaat ihalesi TOKİ tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşti. Üstlenici firma ile yapım sözleşmesi 5 Eylül 2014 tarihinde imzalanan, 30.12.2014 tarihinde de inşaat ruhsatı alınan hastane, sözleşmeye göre 16.11.2016 tarihinde tamamlanacak. Yaklaşık 100.000 metrekare kapalı alana sahip olacak hastane zemin artı 8 kat yükseklikte olacak.

Tamamlandığında 700’ü servis yatağı, 84’ü yoğun bakım yatağı, 51’i acil servis yatağı olmak üzere toplam 863 yatak kapasitesinde olacak hastane; 91 poliklinik ve 29 ameliyathaneyle hizmet verecek.

Bin 200 adetlik araç kapasiteli otoparkıyla park sorununun da önüne geçileceği hastanenin çatısına yerleştirilecek güneş panelleri sayesinde sıcak su ihtiyacı da karşılanmış olacak. Çevreci yeşil bina konseptinde inşa edilecek hastanede enerji giderlerinin minimum olması için kojenerasyon sistemi yapılacak.

 

HASTANE YAKLAŞIK 230 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Tamamlandığında yapımı için 170 milyon TL, donanımı için 60 milyon TL olmak üzere toplam yaklaşık 230 milyon TL’ye mal olacak hastanenin finansmanı Kalkınma Bakanlığınca sağlanacak.

Mevcut hastanede bulunan kadın-doğum, çocuk hastalıkları, onkoloji, erişkin hematoloji, psikiyatri, çocuk ve ergen psikiyatrisi ve çocuk cerrahisi haricindeki bütün bölümler yeni hastanede konumlandırılacak. Böylelikle bölgenin referans hastanesi olan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi modern yeni bir binada sağlık hizmeti vermeye başlayacak.

Ayrıca geçen yıl Türk Anadolu Vakfı öncülüğünde temeli atılan mevcut hastane bahçesindeki Çocuk-Ergen Hematoloji hizmet binasının da kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi.

Temeli atılan yeni hastane, mevcut Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin yaklaşık 800 metre kuzey doğusunda, Hocacihan mevkiindeki eskiden askeri bölge olarak kullanılan alanda yer alacak.