"Yeni kontrat istiyorum"

"Yeni kontrat istiyorum"

- Galatasaraylı futbolcu Dzemaili:"Yeni bir sözleşme için hocayla ve yönetimle görüşmek, uzun yıllar burada kalmak amacındayım"- "Bana yeni bir kontrat vermezlerse, benim de yeni bir karar almam gerekebilir"- "Bıraktığım ve şimdiki Galatasaray birbirinden


AARHUS (AA) - Galatasaraylı futbolcu Blerim Dzemaili, takımda devam etmek istediğini ve yeni kontrat talebi olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın ikinci etap kamp çalışmalarını sürdürdüğü Danimarka'da basın toplantısı düzenleyen Blerim Dzemaili, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Geride kalan sezonu İtalyan ekibi Genoa'da kiralık olarak geçiren Dzemaili, yeniden takıma dönmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Galatasaray'ın çok büyük bir kulüp ve camia olduğunu düşünüyorum. Benim 1 sene daha kontratım var ve burada mutluyum. Devam etmek istiyorum. Yeni bir sözleşme için hocayla ve yönetimle görüşmek, uzun yıllar burada kalmak istiyorum." dedi.

Yönetimin yeni sözleşme talebine olumsuz yanıt vermesi halinde tutumunun sorulması üzerine Dzemaili, şunları kaydetti:

"Şu anda bu duruma nasıl bir tepki verebileceğimi söyleyemem. Ben Galatasaray'ın oyuncusuyum ve burada mutluyum. Yeni bir kontrat yapıp, devam etme hedefim var. Bu durumu da başkanla ve hocayla görüşmem gerekiyor. Tabii bana yeni bir kontrat vermezlerse, benim de yeni bir karar almam gerekebilir. Bu konuşmalar henüz yapılmadan benim tavrımın ne olacağını söylemek için erken. Şu anda önceliğim, kendimi göstererek takımda yer bulmaya çalışmak olacak." diye konuştu.

Genoa'da ve İsviçre formasıyla Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı bir performans ortaya koyduğunu dile getiren tecrübeli oyuncu, kendisine yapılan teklifler olduğunu aktararak, "Son dönemdeki performansım sonrası bu tip tekliflerin gelmesi normal. Aslında birçok teklif aldım ama önceliğim Galatasaray olacak." şeklinde konuştu.


- "Şimdiki Galatasaray çok farklı"


Blerim Dzemaili, Genoa'ya kiralandığı dönemdeki Galatasaray takımı ile geri döndüğünde bulduğu Galatasaray takımının önemli farklılık gösterdiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bir haftadır buradayım ve ilk izlenimim bu şekilde. Hoca farklı, yeni oyuncular var. Takım içi havayı çok daha olumlu buldum. Çok iyi bir hocamız var ve tüm oyuncularla birebir ilgileniyor. İletişim seviyesi yüksek biri. Bu durumun da etkili olduğunu düşünüyorum. Bıraktığım ve şimdiki Galatasaray birbirinden çok farklı."


- "Geçen sene beni istemeyen bir hocam vardı"


Bir yıl aradan sonra takıma dönüşü sonrası, sarı-kırmızılı ekipteki hedeflerini dile getiren Dzemaili, geçen sezon başında teknik heyetin kendisini istemediği söyledi.

"Galatasaray'a ilk transfer olduğumda inanılmaz mutluydum. İnanılmaz kaliteli bir takıma geldiğimi, burada kariyerimi noktalayacağımı düşünüyordum." diyen sarı-kırmızılı oyuncu, "İşler istediğimiz gibi gitmedi. Bir sakatlık yaşadım. Geçen sene beni istemeyen bir hocam vardı. Bu sene benim için yeni bir başlangıç olacak. İtalya'da ve Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansım bana güven verdi. Oradaki performansımın aynısını, hatta daha iyisini Galatasaray'da göstermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Profesyonel bir futbolcu için düzenli forma şansı bulabilmenin önemine dikkati çeken Dzemaili, "İtalya'da ve milli takımda düzenli oynamanın bana büyük katkısı oldu. Bu benim Galatasaray'daki performansıma da yansıyacaktır. Beni istemeyen bir hocam vardı ve gitmek zorunda kalmıştım. Şimdi yeni bir hocayla yeni bir başlangıç yaptım. Kendimi ona ispat etmem gerekiyor ve şansım olduğunu biliyorum. Bu durum da bana olumlu etki yapacaktır." şeklinde görüş belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin kendisini nasıl etkilediği yönündeki soruya Dzemaili, "İstanbul'da bulunmadığımız için çok fazla bilgimiz olmadı. Buraya gelmeden önce İstanbul'da 3-4 gün kaldım ve durum gayet iyiydi. Fark edilen bir şey yoktu. Eşime ve aileme de bunu anlattım. Bu küçük bir problem. Önemli olan diğer şeylerin çözülmesi." yanıtını verdi.

Diğer yandan, sarı-kırmızılı takımın yeni bir Felipe Melo aradığının aktarılması üzerine Dzemaili, hem karakter hem de mevki anlamında Melo ile iki farklı tipte oyuncu olduklarını ve kıyaslama yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.


"Yeni kontrat istiyorum"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :