Yeni Keçiören Bulvarı için hedef 29 Ekim

Yeni Keçiören Bulvarı için hedef 29 Ekim

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, yapımında son aşamaya gelinen yeni Keçiören Bulvarı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılmasının hedeflendiği bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak, yapımında son aşamaya gelinen yeni Keçiören Bulvarı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılmasının hedeflendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak yeni Keçiören Bulvarının (Yavuz Sultan Selim Bulvarı) yapımında son aşamaya gelindiğini kaydetti.

"1,2 kilometrelik bulvarımızı 29 Ekim'de açmak için büyük özveriyle gece, gündüz çalışıyoruz." ifadesini kullanan Üçpınar, Keçiören'in merkez tarafından tek girişi olan Fatih Köprüsü'ne paralel yeni bulvarın, trafiğe bypass etkisi yapacağını belirtti.

- Trafik yüzde 40 oranında rahatlayacak

Bulvarın trafiğe açılmasıyla Keçiören bölgesinde trafiğin yüzde 40 oranında rahatlayacağının altını çizen Üçpınar, bulvarın birinci etabı olan Basınevleri tarafında 3 katlı kavşak çalışmaları kapsamında 2 köprü, bir alt geçit ve 1 hemzemin kavşağın 3 ay içinde inşa edildiği bilgisini verdi.

Selçuklu Caddesi ile Gülhane Caddesi yönündeki yaklaşık 250 metre uzunluğa sahip köprünün trafiğe açıldığını ifade eden Üçpınar, bulvarın ikinci etabı olan Samsun Yolu kesişimindeki bir köprü ve 2 alt geçit yapımında da son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Üçpınar, "Selçuklu, Gülhane ve Basın caddeleri kesişiminden başlayıp Samsun Yolu'na kadar yapılacak olan yaklaşık 800 metre uzunluğundaki yeni bulvar, ikişer şeritli çift yönlü olacak. Açıldığı zaman ise bu bölgenin trafiğine adeta bypass etkisi yapacak. Hedefimiz 29 Ekim ve bu tarih için toplam 500 personelimizle birlikte gece gündüz uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Yeni bulvar bin 285 metre uzunluğunda

Proje uzunluğu bin 285 metre olan bulvarda, 8 alt ve üst geçit bulunuyor. Bulvardaki asfaltlama, kaldırım, aydınlatma ve altyapı çalışmaları ise büyük oranda tamamlandı.

Proje kapsamındaki 270 metrelik iki köprüde kiriş ve döşeme çalışmaları tamamlanırken, asfaltlama ve aydınlatma çalışmaları da kısa süre sonra başlayacak. Peyzaj ve trafik işaretleme çalışmalarının da tamamlandığı projede 25 iş makinesi ve 50 kamyon çalışıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :