"Yeni KDV tasarısı otomotiv sektörünün gelişimini sağlayacak"

"Yeni KDV tasarısı otomotiv sektörünün gelişimini sağlayacak"

OYDER Başkanı Şahsuvaroğlu:- "Yeni KDV tasarısında kullanılmış otomobil KDV matrahı düzenlemesi sektörün gelişimini sağlayacak"

İSTANBUL (AA) - Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, TBMM'ye sevk edilen KDV tasarısında yer alan kullanılmış otomobil KDV matrahı düzenlemesinin sektörün gelişimine katkı sağlayacağnı bildirdi.

Şahsuvaroğlu, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM Başkanlığına sunulmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Tasarıda yer alan kullanılmış otomobillerde KDV matrahı düzenlemesinin sektörün toplam başarısı olduğunu aktaran Şasuvaroğlu, OYDER olarak Maliye Bakanlığı'nda yapılan istişarelerin netice vermesinden büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Şahsuvaroğlu, "Yeni kanun, ikinci el araç veya taşınmaz ticareti ile iştigal edenlerin, mükellef olmayanlardan aldıkları ve vasfında önemli bir değişiklik yapmadan sattıkları araç veya taşınmazların tesliminde katma değer vergisi matrahının, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olarak belirlenmesini içeriyor." ifadesini kullandı.

OYDER olarak, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve diğer sektör paydaşları ile Maliye Bakanlığı nezdinde uzun süredir KDV matrahı üzerine detaylı çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sektörümüzün en önemli konularından biri olan kullanılmış araç ticareti konusunda derneğimiz eski başkanlarından Alp Gülan döneminde başlayan istişareler, Maliye Bakanlığı'nın üyelerimiz ve sektörde faaliyet gösteren tüm paydaşların beklentilerini karşılayan bir kanun hazırlaması ile neticelenmiş oldu. Kullanılmış araç ticaretinde yaşanan bir büyük sorunun bu vesileyle üyelerimiz ve paydaşlarımız ile birlikte çözüme kavuşuyor olması, OYDER olarak çok önemsediğimiz bir gelişme. Yeni KDV tasarısında kullanılmış otomobil KDV matrahı düzenlemesi sektörün gelişimini sağlayacak."

Şahsuvaroğlu, OYDER olarak sektörün sorunlarına çözüm arama çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini ve her gelişmenin kendilerini daha da motive edeceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :