Yeni haftada hava nasıl olacak?

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji hava durumu için son tahminleri açıkladı. Yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayları görülecek. Ege Bölgesi'nde ise kuvvetli yağışlar görülecek.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yurt genelinde düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak görülecek. Yağışların sabah saatlerinde Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde yer yer hafif don ve buzlanma bekleniyor.

Hava sıcaklığı yağışla 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice esecek. Akdeniz Körfezi'nde güneydoğudan fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

İstanbul'da yağmur var

Yeni haftaya İstanbul soğuk ve yağmurlu bir hava ile uyanacak. Sabah saatlerinde yağmurun aralıklarla etkisini arttırması bekleniyor. Sıcaklıklar birkaç derece düşecek.

Doğu'da 'don' uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ağrı ve Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde, havanın parçalı bulutlu, sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli geçeceği tahmin edilmekte.

Antalya'da kuvvetli yağış bekleniyor

Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış, iç kesimler için ise hafif don ve buzlanma uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak görülecek. Yağışların yarın sabah saatlerinde Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde yer yer hafif don ve buzlanma bekleniyor.

Hava sıcaklığı yağışla 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice esecek. Akdeniz Körfezi'nde güneydoğudan fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Dikkat! Sis ve pus var

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırıkkale, Bolu, Karabük, Çorum ve Kastamonu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ajanslar

 

Etiketler :