Yeni Dönemde Türkiye-ABD-AB Perspektifi Konferansı

Yeni Dönemde Türkiye-ABD-AB Perspektifi Konferansı

ESBAŞ Üst Düzey Yöneticisi Güler: "ABD ile AB arasında görüşülmekte olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı, Türkiye'de her vatandaşı yakından ilgilendiriyor"

İZMİR (AA) - Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) Üst Düzey Yöneticisi Faruk Güler, ABD ile AB arasında görüşülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nın (TTIP) Türkiye'de sadece iş dünyası değil, her vatandaşı yakından ilgilendirdiğini, bu konuda Türkiye'de düzenlenen en geniş kapsamlı konferansı hazırladıklarını ifade etti.

ESBAŞ tarafından Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen "Yeni Dönemde Türkiye-ABD-AB Perspektifi: TTIP" başlıklı konferansın açılış kokteyli İzmir'deki bir otelde düzenlendi.

İş dünyasından yerli ve yabancı çok sayıda temsilcinin katıldığı konferansta, gazetecilere açıklamalarda bulunan ESBAŞ Üst Düzey Yöneticisi Güler, ABD ile AB arasında görüşmeleri devam eden TTIP'nin dünya ticaretinin yüzde 60'ını yeniden düzenleyeceğini, dünyanın en geniş ekonomik bölgesinin, uluslararası ticaretin sınırlarının yeniden çizileceğini ifade etti.

Türkiye'nin ise AB ile imzaladığı Gümrük Birliği anlaşmasına göre bu anlaşma kapsamına girmediğini, ABD ile ayrı bir anlaşma yapmak durumunda olduğunu ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"ABD ve AB devleri arasında yapılacak bu anlaşmanın dışında kalmak hepimizi derinden etkileyecek, Türkiye'nin, özellikle ABD ile olan ticaret ve yatırım ortamını tümden değiştirecektir. Konu sadece iş dünyasını değil, Türkiye'deki her vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle konuyla ilgili tarafları, müzakereleri yürüten grupları desteklemesi amacıyla Ege Serbest Bölgesi'nde düzenlendiğimiz konferansa davet ettik."  

Konferansa ABD, Hollanda, İngiltere, Belçika ve Türkiye'den 35 konuşmacının katıldığını, 200'e yakın katılımcının bulunduğunu belirten Güler, yarın başlayacak ve 2 gün sürecek konferansın açılış konuşmasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı