Yeni doğan bebeklerine şehidin adını verdiler

Yeni doğan bebeklerine şehidin adını verdiler

Kırklareli'nde yaşayan Ali ve Dilek Tokmak çifti, dünya gelen bebeklerine Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Astsubay Piyade Üstçavuş Göktan Özüpek'in adını verdi- Şehit annesi Sevim Özüpek, Göktan bebeği kucağına alarak hüznü ve mutluluğu bir arada y

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde yaşayan Ali ve Dilek Tokmak çifti, yeni doğan bebeklerine Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Astsubay Piyade Üstçavuş Göktan Özüpek'in adını verdi.

Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda Uzman Çavuş olarak görev yapan Ali Tokmak ile Devlet Hastanesi'nde anestezi uzmanı olarak çalışan Dilek Tokmak'ın erkek çocukları dünyaya geldi.

Tokmak çifti, anlamlı olacağını düşünerek çocuklarına 2016 yılında Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Astsubay Piyade Üstçavuş Göktan Özüpek'in adını vermeyi kararlaştırdı.

Türk Sağlık-Sen Kırklareli Şubesi aracılığıyla Tokmak çiftçi ile şehit annesi Sevim Özüpek hastanede bir araya geldi.

Göktan bebeği kucağına alan şehidin annesi Özüpek'in duygulandığı görüldü.

Oğlunun adının bebeğe verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Özüpek, "Kalbim her zaman oğlumla beraber." dedi.

Göktan bebeğe iyi bakılması yönünde tavsiyelerde bulunan Özüpek, "Duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Göktan bebek de oğlum gibi vatanına ve milletine hayırlı hizmetlerde bulunur. Artık Göktan bebek de benim oğlum sayılır." diye konuştu.

- "Oğlumu bir kahraman olarak yetiştirmek istiyorum"

Anne Dilek Tokmak da şehidin adını yaşatmak için oğluna Göktan ismini verdiklerini belirtti.

Evladının da bir kahraman olarak yetiştirmek istediğini aktaran Tokmak, "Çok mutluyum. İnşallah oğlum vatanına, milletine hayırlı hizmetlerde bulunacak." ifadelerini kullandı.

Uzman çavuş olan baba Ali Tokmak ise iki sevinci bir arada yaşadıklarını anlattı.

Astsubay Piyade Üstçavuş Göktan Özüpek'in şehitlik gibi yüksek bir mertebeye yükseldiğini dile getiren Tokmak, "Kırklareli'de doğan oğlumuza Kırklarelili şehit Göktan astsubayımızın ismini vermek istedik. Çok mutluyuz." dedi.

Hastane Başhekimi Camettin Atam da çifti ziyaret ederek, duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :