Yeni camilerine kavuştular

Yeni camilerine kavuştular

Konya’nın şirin köylerinden biri olan Kozlu’da yeni yaptırılan cami, düzenlenen güzel bir törenle ibadete açıldı.

Konya’nın ilçesi Seydişehir'e bağlı Kozlu köyünde, 56 yıl önce tamamına yakın bölümü çam ve ardıçtan yaptırılan cami geçen sene yanmıştı. Bir buçuk yıldır vakit namazlarını hava koşullarının elverdiği ölçüde cami bahçesine serilen hasırlar üzerinde ve köy konağında kılan köylüler, büyük bir azim içinde kampanyalar düzenleyerek camilerini yeniden yaptılar.

Cami açılışında Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, belediye başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık, Ak Parti ilçe başkanı Kemalettin Atalay, Hasanşeyhliler dernek başkanı Ali Devebacak, Saraycık köyü dernek başkanı Şükrü Yılgın, Kozlu Köyü imamı Veysel Yiğit, eski imamlardan Hasan Hüseyin Korkmaz ve Seyit Aslan, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyeleri, işadamları, öğretmenler ile köylüler bir araya geldi.

Köy Muhtarı Ahmet Kademli ve Kozlulular dernek başkanı İsa Akbaş yaptıkları ortak açıklamada: “ Camimiz bilinmeyen bir sebepten yanmıştı. Ancak köylülerimizin azmi, yardımseverlerin gayreti ve bağışları ile modern ve güzel bir cami yaptırdık. Köyümüze çok yakıştı. Şu an çifte bayram yaşıyoruz ve çok sevinçliyiz. Açılışa katılan devlet erkanına, sivil toplum örgütlerine, çevre köylerden gelenlere, kendi köylülerimize ve bilhassa bağışları ile camimizin yapılmasına vesile olan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun.” Dediler.

Cami açılışı ile ilgili düzenlenen etkinlik, topluca yenilen yemek, okunan Mevlid-i Şerif ve kılınan namaz ile son buldu.