Yeni buluşlar yarışıyor

Yeni buluşlar yarışıyor

Teknofest'te, çevre, sağlık, afet yönetimi, eğitim ve ulaşım gibi insan hayatını etkileyen her alanda, yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri hedefleyen...

Teknofest'te, çevre, sağlık, afet yönetimi, eğitim ve ulaşım gibi insan hayatını etkileyen her alanda, yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri hedefleyen "İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması" bu yıl AFAD'ın desteğiyle gerçekleştiriliyor.

AFAD, geleceğimizi şekillendirecek projelerin ortaya çıkacağı bu yarışmanın yürütücülüğünü üstlenerek yarışmaya katılan 555 takımda gençlerin heyecanını paylaşıyor.

Yarışmacılardan Zehra Karakaş, eski ve yeni binalara uygulanabilecek esnek malzemeler ile konutları depreme daha dayanıklı hale getirecek "Esnek Malzemeli Ev Yapalım, Depremle Savaşalım" adında bir proje geliştirdi.

Alpsencer Özdemir ve Utku Kuş ise geliştirdikleri "Kızılötesi Işınlarla Damar Görüntüleme Sisteminin Geliştirilmesi" projeleri ile damar yolu bulunmasında sıkıntı yaşanan çocuklara ve yaşlılara kolaylık sağlamayı hedefliyor

Diğer bir yarışmacı olan Ömer Kadıoğlu, geliştirdiği deprem yardımı mobil uygulaması ile "Sesimi Duyan Var Mı?" deyişini teknolojik bir yazılıma dönüştürüyor. Uygulama enkaz altındaki kişiye en hızlı bir şekilde ulaşılmasını amaçlıyor.

İnsanlık yararına projeler

22 Eylül'e kadar sürecek olan Teknofest kapsamındaki yarışmalarından biri olan İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması, bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

İnsan hayatını etkileyen her alanda yapılacak yenilik ve teknolojik gelişme ile uygulanabilir projelerin hedefinde; yararlılık, topluma fayda ve kolaylık yer alıyor.

En çok başvuru

Festivalde en çok takımın başvuru yaptığı yarışma olan İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması'nda takımlar 3000 metrekarelik bir alanda projelerini sunma fırsatı buluyor. Projeler, Eğitim, Sağlık, Çevre, Afet Yönetimi ve Ulaşım kategorilerinde yarışıyor.

Toplam 36 Bin TL Ödüllü Yarışmada Kazananlar Belli Olacak

Yürütücüsü AFAD olan "İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasının" finalistleri, festivalin son günü belli olacak. Yabancı ülkelerden katılan 31 takım ile birlikte yarışmaya kalan toplam takım sayısı 555 oldu. Toplam 36 bin TL ödülün dağıtılacağı yarışmada, iki kategoride birinci olacak takımlar 10'ar bin TL'nin sahibi olacak.

Stant ziyaretçileri, iki AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezi'nde 7,2 büyüklüğündeki bir depremi bile deneyimleyebiliyor.

Arama kurtarma köpek gösterileri

Yıllar süren eğitimle yetiştirilen AFAD K-9 Arama Kurtarma Köpekleri, Teknofest 2019'daki AFAD standı ziyaretçilerine özel gösteriler yapıyor. Alanda ayrıca çocuk ziyaretçiler için eğlenerek fiziki becerilerini geliştirebilecekleri bir parkur ve tırmanma duvarı da bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı