"Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı" 12 Mayıs'ta vizyonda

"Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı" 12 Mayıs'ta vizyonda

Filmin oyuncu kadrosunda Edip Tepeli, Doğa Nalbantoğlu, Açelya Devrim Yılhan, Kıvanç Deniz Yavuz, Suna Selen, Mehmet Esen ve Sema Şimşek yer alıyor

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini ve senaristliğini Burak Serbest'in üstlendiği "Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı" adlı film 12 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.

36. İstanbul Film Festivali "Seyfi Teoman İlk Film Ödülü" adına yarışan film, genç yaşta ailesini trafik kazasında kaybeden ve intiharı düşünürken yaşadığı deneyimlerle hayatın içine çekilen bir genci konu alıyor.

Türkiye, Romanya ve Portekiz ortak yapımı olan filmin oyuncu kadrosunda ise Edip Tepeli, Doğa Nalbantoğlu, Açelya Devrim Yılhan, Kıvanç Deniz Yavuz, Suna Selen, Mehmet Esen ve Sema Şimşek yer alıyor.

Dram türündeki filme ilişkin yazılı açıklamada bulunan Burak Serbest ise filmin, yaşamın değerlerini anlattığını söyledi.

Serbest, yaşamın basit bir düzlem olmadığı yorumunda bulunarak, ifadesinde şunları kaydetti:

"Kayra bütün ailesini kaybeden, geride seveceği ve tarafından sevileceği kimse kalmadığını düşünen bir çocuk. Buna rağmen her ne kadar birkaç kere intihar etmeyi denese de hayatta kalmaya çalıştığı belli. Kayra'yla birlikte hayatın her şeye rağmen kolayca vazgeçilebilecek bir şey olmadığını keşfedeceksiniz. Bu film, bence neden yaşamalıyız sorusuna, sevmek ve sevilmek için cevabını veriyor ve bu cevabı da yirmi yaşındaki bir çocuğun tuhaf karavan yolculuğunda bulmak beni çok heyecanlandırıyor."

Film, 12 Mayıs'ta vizyona giriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :