Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Demirel'in öldürülmesi

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Demirel'in öldürülmesi

Demirel için gazetesi önünde tören düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Tartıştığı damadı tarafından bıçaklanarak öldürülen Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel için gazete önünde tören düzenlendi.

Demirel'in cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından mesai arkadaşlarından helallik alınması için Yeni Akit gazetesine getirildi.

Burada konuşan Akit Medya İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Demirel'in inançlarına bağlı, dürüst ve sakin biri olduğunu anlattı.

Kadir Demirel'i en son dün akşam gördüğünü anlatan Karahasanoğlu, sorusu üzerine Demirel'in iftara gittiğini söylediğini belirtti.

Karahasanoğlu, görüşmelerinden 1,5 saat sonra Demirel'in ölüm haberini aldıklarını ifade ederek, "Hayat bu kadar pamuk ipliğine bağlı." dedi.

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, "Kadir ağabey, klasik cümlesi 'Sorun yok, problem yok.' derdi. Küçük küçük aksaklıkları dert ettiğimiz zaman 'Sorun yok, sorun yok.' derdi. Şu an bir sorun var. Kadir ağabey, o küçük sorunu çözemedi. Maalesef ama belki gene o haklı. Belki bunların hepsi, ölmemiz, yaşamamız hepsi bir imtihan. Gene belki onun ölümünde de bir sorun yok. Hepimiz geldik-gideceğiz." şeklinde konuştu.

Gazetenin yazarlarından Hasan Aksay da duygularını şöyle aktardı:

"Gerçekten çok değerli bir insandı Kadir Bey. Ama bir söz var, herkes ağlayarak doğar. Fakat onu karşılayanlar sevinir. Mühim olan insan giderken onu uğurlayanlar ağlayarak o sevinerek gitsin. Hakikaten doğarken ağlayarak gelmiş olan Kadir Bey, giderken geride sevinmeyen, üzülen insanlar bıraktı. Bütün hayatını hizmet yolunda harcadı. Çok önemli bir hizmette bulundu. Gazetecilik kadar önemli bir hizmeti düşünemiyorum millete doğru haber ulaştırma noktasında. Kadir Bey bu noktada, ömrünü gazetecilikle geçiren, devamlı Hakk'a hizmette geçiren bir kardeşimizdi."

Kadir Demirel'in cenazesi helallik alınmasının ardından Fatih Camisi'ne götürüldü. Demirel'in cenazesi, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :