Yeni "Adli Yıl Açılış Töreni"

Yeni "Adli Yıl Açılış Töreni"

Başbakan Davutoğlu, yeni kurulan Bakanlar Kurulu'nun pazartesi günü yapılacak ilk toplantısı dolayısıyla törene katılamayacak

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yeni kurulan Bakanlar Kurulu'nun pazartesi günü yapılacak ilk toplantısı dolayısıyla yeni "Adli Yıl Açılış Töreni"ne katılamayacağı bildirildi.

Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan tarafından yapılan "nezaket ve tebrik ziyareti"nde, AK Parti hükümetlerinin her zaman bağımsız Türk yargısına büyük saygı duyduğunu, yargı imkanlarının geliştirilmesi konusunda büyük adımlar attığını, demokratikleşme ve yargı üzerinde vesayetin kaldırılması için çok önemli reformlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Yargının, başta "paralel örgütlenme" olmak üzere, her türlü vesayet odağına karşı bağımsızlığının korumasının hayati öneme haiz olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu bağımsızlığı temin etmek için hükümetin gelecek dönemde de her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini kaydetti.

Bu arada, ziyarette, Yargıtay Başkanı Alkan tarafından, yeni Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılması konusunda yapılan davet üzerine, Başbakan Davutoğlu'nun, 62. Hükümet'in pazartesi günü düzenlenecek ilk Bakanlar Kurulu toplantısı dolayısıyla törene katılamayacağını bildirdiği öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı