Yemen'e sığınan Somalilerden 940'ı ülkesine döndü

Yemen'e sığınan Somalilerden 940'ı ülkesine döndü

ADEN (AA) - Yemen'de yılbaşından bu yana 940 Somalili sığınmacının gönüllü olarak ülkelerine geri döndüğü bildirildi.AA muhabirine konuşan Uluslararası...

ADEN (AA) - Yemen'de yılbaşından bu yana 940 Somalili sığınmacının gönüllü olarak ülkelerine geri döndüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Uluslararası Göç Örgütü Yemen Ofisi İletişim ve Basın Yetkilisi Sebe el-Muallimi, 141 Somali'nin pazartesi günü ülkesine geri döndüğünü, yılbaşından bu yana gönüllü olarak tahliye edilen Somalili sığınmacıların sayısının 940'a ulaştığını aktardı.

Muallimi, sığınmacıların Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği'yle iş birliği halinde Aden Limanı'ndan tahliye edildiğini söyledi.

BM tarafından daha önce yayınlanan raporlarda, Yemen'de yaklaşık 250 bin Somalili sığınmacının yaşadığı bilgisine yer verilmişti.

Yemen'in yıllardır içinde bulunduğu krizden kendi vatandaşları kadar Afrika Boynuzu diye isimlendirilen, Etiyopya, Cibuti, Somali, Eritre gibi ülkelerden gelen sığınmacı ve göçmenler de etkileniyor.

Uluslararası Göç Örgütü, acil durumlara müdahale, mültecilerin yeni bir ülkeye yerleştirilmesi, gönüllü geri dönüşlere yardım, göçmen sağlığı, maddi yardım ve yasal göç seçeneklerinin desteklenmesi gibi alanlarda faaliyet gösteren uluslararası bir kuruluş olarak Yemen'de görev yapıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :