Yemen'den ülkedeki uluslararası örgütlere "Aden'e taşının" çağrısı

Yemen'den ülkedeki uluslararası örgütlere "Aden'e taşının" çağrısı

Başbakan Bin Dağr, DSÖ, UNICEF ve WFP heyetinden temsilciliklerini başkent Sana'dan Aden'e taşıması talebinde bulunarak, söz konusu temsilciliklerin insani yardımları kolay ve özgürce Yemen'in bütün bölgelerine ulaştırma fırsatını bulmaları için bunun ger

ADEN (AA) - Yemen meşru hükümetinin, ülkedeki uluslararası örgütlere ait temsilciliklerin geçici başkent konumundaki Aden'e taşınması talebinde bulunduğu bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Başbakan Ahmed bin Dağr, ülkenin güneyinde yer alan ve geçici başkent konumundaki Aden kentinde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Anthony Lake ve BM Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü David Beasley'den oluşan heyet ile bir araya geldi.

Başbakan Bin Dağr, heyetten temsilciliklerini başkent Sana'dan Aden'e taşıması talebinde bulunarak, söz konusu temsilciliklerin insani yardımları kolay ve özgürce Yemen'in bütün bölgelerine ulaştırma fırsatını bulmaları için bunun gerekliliğine işaret etti.

Meşru hükümetin bütün Yemen halkından sorumlu olduğuna dikkati çeken Bin Dağr, dolayısıyla yardım örgütlerinin işlerini tarafsız ve şeffaf bir şekilde yapmaları için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Söz konusu heyetin, Başbakan Bin Dağr'ın talebine ilişkin ne yönde yanıt verdiğine dair bilgi verilmedi.

DSÖ Genel Direktörü Adhanom, Yemen'deki bütün çalışmalarını meşru hükümetle koordinasyon içerisinde yaptıklarına vurgu yaparak, "Ziyaretimizin amacı, ülkenin bütün vilayetlerinde görülen kolera salgınının tehlikesine ilişkin bilinçlendirmede Yemenlilere yardımcı olmanın yanı sıra salgını kontrol altına almak için uluslararası ortaklarımıza çalışmaktır." ifadelerini kullandı.

UNICEF Genel Direktörü Lake de örgütün, yoğun bir program üzerine Yemen'deki insani yardım çemberini genişletmeyi hedeflediğini kaydetti.

DSÖ, salgında hayatını kaybedenlerin sayısını bin 858 olarak açıklamıştı.

Yemen'de iki yıldan uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişinin, temiz içme suyu olmaması ve atıkların toplanamaması sonucu hemen her gün koleraya yakalanma riski bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :