Yemen'den Türkiye'nin "insani ve siyasi desteğine" övgü

Yemen'den Türkiye'nin "insani ve siyasi desteğine" övgü

Yemen Yerel Yönetim Bakanı Feth: "Türkiye, siyasi ve insani olarak halkımıza destek konusunda önemli ve örnek bir tavır sergiliyor"

ADEN (AA) - Yemen Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakıb Feth, Türkiye'nin Yemen halkına yönelik siyasi ve insani desteğinden övgüyle söz etti.

Aden kentinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) heyetiyle bir araya gelen Feth, TİKA'nın Yemen hükümetiyle koordineli bir şekilde gerçekleştirdiği insani yardım çabalarını ele aldı.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Feth, "Türkiye, siyasi ve insani olarak halkımıza destek konusunda önemli ve örnek bir tavır sergiliyor." dedi.

Türkiye-Yemen arasındaki ilişkiyi "kardeşlik bağı" şeklinde nitelendiren Feth, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi başkanlığındaki "meşru yönetime" verdiği destekle bu ilişkiyi güçlendirdiğini vurguladı. Feth, Hadi'nin geçen yıl şubat ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin de bu güçlü ilişkinin "gerçek bir yansıması" olduğunu dile getirdi.

Yemenli Bakan, Türkiye'nin insani yardım alanındaki desteği hakkında şunları söyledi:

"Türk kardeşlerimizin bu alandaki gayretleri çok büyük. Gıda ve ilaç yardımı yapıyorlar. Türkiye hastanelerinde savaş nedeniyle yaralanan 300 kişiye tedavi imkanı verdiler. Bunun yanı sıra tıbbi malzeme ve ilaç desteği sağlamaya devam ediyorlar."

Yemen'deki çatışmalardan en çok etkilenen kentlerde yardım kampanyaları düzenleyen Türkiye'nin, Aden limanına aylar önce gıda malzemeleriyle dolu bir gemi gönderdiğini hatırlatan Feth, bugünkü görüşmelerinde ise TİKA'nın yardım programlarını uygulama yöntemini konuştuklarını söyledi.

Fetih, Cumhurbaşkanı Hadi'nin sağlık, eğitim, yol, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların giderilmesi için dünyaya yaptığı "Yemen halkına yardım" çağrısına cevap veren TİKA'nın Yemen'i ziyaret ettiğini, yakın zamanda da bu alanlarda bazı projeleri uygulamaya koyacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :