Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, taziye merasiminin yapıldığı binaya yönelik saldırıyı soruşturan komisyonun elde ettiği sonuçları yapıcı bir şekilde değerlendireceklerini söyledi

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, başkent Sana'da taziye merasiminin yapıldığı binaya geçen hafta düzenlenen ve 140'tan fazla kişinin öldüğü saldırıyı araştıran komisyondan çıkan sonuçların "yapıcı bir şekilde" ele alınacağını bildirdi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, taziye merasiminin yapıldığı binaya yönelik saldırıyı soruşturan komisyonun elde ettiği ilk sonuçları görüşmek üzere danışmanlarıyla bir araya geldi.

Hadi, saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında "nihai olarak sorumluluğu kanıtlananlar" hakkında gereken önlemleri alacaklarını belirtti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile Yemen arasında sıkı bir iş birliği bulunduğunu hatırlatan Hadi, hükümetin, koalisyon yetkilileriyle ABD'li uzmanların oluşturduğu soruşturma komisyonunun yayınladığı bildirideki verileri "yapıcı bir şekilde" değerlendireceğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler, geçen cumartesi Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya düzenlenen hava saldırısında 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon yetkilileri ile ABD'li uzmanların oluşturduğu soruşturma komisyonu, binanın Yemen Genelkurmay Başkanlığı tarafından koalisyon merkezine verilen hatalı koordinatlar nedeniyle yanlışlıkla vurulduğu sonucuna ulaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :