Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Sana'da geçen cumartesi günü gerçekleştirilen hava saldırısında, Husilere bağlı cumhurbaşkanlığı muhafızlarından Orgeneral Caifi'nin öldüğü açıklandı

SANA (AA) - Yemen'de, başkent Sana'da geçen cumartesi günü taziye merasimine düzenlenen hava saldırısında Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı cumhurbaşkanlığı muhafızlarından Orgeneral Ali bin Ali el-Caifi'nin öldüğü bildirildi.

Husilerin kontrolündeki haber ajansı SABA'nın Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına dayandırdığı habere göre, devrik lider Salih ile Husilere bağlı cumhurbaşkanlığı muhafız birliklerinde görevli Orgeneral Caifi, taziye merasimine düzenlenen saldırıda öldü.

Aynı saldırıda hayatını kaybettiği resmi olarak açıklanan ilk üst düzey komutan Abdulkadir Hilal'in cenazesi ise törenle toprağa verildi.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına yakın kaynaklar, söz konusu saldırıda pek çok üst düzey komutanın öldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de taziye merasimi yapılan bir binaya 8 Ekim'de gerçekleştirilen hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlendiği, yaşamını yitirenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da Savunma ve İçişleri Bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

Husilerin El-Mesira televizyon kanalında, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri ise bu iddiaları yalanlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :