Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Dışişleri Bakanlığı, Sana'da bir taziye merasimine yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in başkenti Sana'da bir cenaze töreninin düzenlendiği mekanda yaşanan olayda yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sana'da bir cenaze töreninin düzenlendiği mekanda yaşanan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren hadiseden derin üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Yemen halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Yemen'de kamu düzeninin yeniden tesisi için meşru devlet otoritesinin tüm ülke sathında yeniden hakim kılınması ve kardeş Yemen halkının kalıcı huzur, güvenlik ve istikrara en kısa sürede kavuşması temennisinde bulunuldu.

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya cumartesi günü yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlendiği, yaşamını yitirenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

Husilerin El-Mesira televizyon kanalında saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :