Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Husilerin lideri Husi:- "İntikam için iç cephelerde ve Suudi Arabistan sınırına doğru ilerlememiz gerek. Mazereti olmadığı halde kimsenin evinde kalması doğru değil"

SANA (AA) - Yemen'de yönetim karşıtı Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, taraftarlarına Suudi Arabistan'dan "intikam" için seferberlik çağrısında bulundu.

Husilere ait El-Mesira televizyon kanalının yayımladığı haberde Husi, başkent Sana'da taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısına işaret ederek, taraftarlarına saldırılardan sorumlu tuttuğu Suudi Arabistan'la geçmişte hiç olmadığı kadar mücadele etme ve intikam için genel seferberlik çağrısı yaptı.

Saldırıya Suudi Arabistan'ın karıştığına dair ellerinde yeterli delillerin olduğunu belirten Husi, "İntikam için iç cephelerde ve Suudi Arabistan sınırına doğru hareket etmemiz gerek. Mazereti olmadığı halde kimsenin evinde kalması doğru değil." dedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, bugün, ABD'li uzmanlarla birlikte saldırıya dair "acil soruşturma" başlatacağını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlendiği, yaşamını yitirenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

Husilerin El-Mesira televizyon kanalında yer alan haberde saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :