Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen Cumhurbaşkanlığı Sana'daki hava saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanlığı başkent Sana'da taziye merasimine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına taziye mesajı yayımladı.

Resmi haber ajansı SABA'da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı mesajında, "Sana'daki taziye merasiminde birçok meşruiyet yanlısının hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz." denildi. Mesajda ayrıca kurbanların ailelerine ve yakınlarına tek tek başsağlığı dilendiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin saldırıda hayatını kaybeden meşruiyet destekçileri ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) yanlıları için de taziye dileklerini sunduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler, Yemen'de taziye merasiminin yapıldığı bir binaya düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Husiler ile devrik lider Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlendiği, yaşamını yitirenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

Husilere ait "El-Mesira" adlı televizyon kanalının haberinde saldırının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmiş, koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlayarak olaya ilişkin derhal soruşturma başlatılacağını duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :