Yemen'deki taziye merasimine saldırı

Yemen'deki taziye merasimine saldırı

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, Sana'daki taziye merasimine düzenlenen hava saldırısını kınadı

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Sana'daki taziye merasimine düzenlenen hava saldırısını kınayarak, ülkedeki çatışmaların en kısa sürede durdurulması gerektiğini belirtti.

Şeyh Ahmed, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, Sana'da taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısını kınadığını ifade ederek, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Ailelerin toplandığı bir alanı hedef almanın insanlık dışı ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Şeyh Ahmed, faillerin yargılanması gerektiğini kaydetti.

Şeyh Ahmed, ülkedeki çatışmaların acilen durdurulması gerektiğine dikkati çektiği açıklamada ayrıca "Söz konusu saldırıda, hayatını kaybeden, Yemen'deki barış görüşmeleri konusunda çalışmaları olan, kıymetli dost Abdulkadir Hilal'in yakınlarını da başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Ortadoğu Bölgesi Başkanı Robert Mardini de onlarca sivilin trajik şekilde hayatını kaybettiği hava saldırısını kınayarak, Yemen halkının bir buçuk yıldır devam eden çatışmalarda ağır bedeller ödediğini aktardı.

Kızılhaç Komitesi'nin şu ana kadar bölgeye 300 ceset torbası ile Sana'daki üç hastaneye tıbbi malzeme gönderdiğini ifade ederek, yaralıların tedavisi konusunda sağlık kurumlarına destek verdiğini kaydetti.

BM Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlendiği, yaşamını yitirenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

Husilere ait El-Mesira televizyon kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :