Yemen'deki şiddet olayları

Yemen'deki şiddet olayları

Yemen hükümeti:

Yemen hükümeti, Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının "ülkedeki terör ve şiddeti beslediğini" iddia etti. 

Hükümet yetkililerinin düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakan Halid Bahhah'ın başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantının ardından yayımlanan yazılı açıklamada, "Husiler ile Salih yanlıları, Yemenlilere karşı hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarla terörü ve şiddeti besliyor" ifadesine yer verildi.

Halkın terör eylemleri ve saldırılar karşısında birlik olarak direniş göstermesinden sonra Husilerin, suç ve terör eylemlerini bölge sakinlerini korkutmak için bir araç olarak kullandığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendi hedefine ulaşma gayesiyle düzenlenen terör eylemlerinin failleri başarısız oldu. Hükümet, geçici başkent olarak belirlenen Aden'de halihazırdaki olağanüstü durumda tarihi ve ulusal görevini yerine getirmeye devam ediyor. Söz konusu bu görev, ülkenin her bölgesi özgürlüğüne kavuşuncaya, anayasa yeniden meşruiyetini kazanana, darbenin tüm izleri silinene kadar devam edecek."

Toplantıda, Aden'de hükümet birliklerinin karargahı el-Kasr Oteline düzenlenen saldırıların ardından hükümet birliklerinin koalisyon güçlerinin desteğiyle olaya ilişkin ilk tahkikatın sonuçları değerlendirildi. 

Yemen'in Aden kentinde hükümetin karargah olarak kullandığı bilinen el-Kasr Oteli ile koalisyon güçlerine ait karargahlara eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Koalisyon güçlerine bağlı 15 askerin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı