Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ülkede meydana gelen şiddet olaylarında 14 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

YEMEN (AA) - Yemen’in çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 14 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Taiz kentinde Halk Direniş Güçleri (HDG) basın aktivisti Ahmet ez-Zebhani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlık güçler ile Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında Hamde köyünde çıkan çatışmalarda en az 2 militan ile aralarında Reform İçin Yemen Birlik Partisi yerel sorumlusu Mansur Abdulmuğni es-Salvi’nin de yer aldığı HDG ve hükümet güçleri mensubu 5 kişinin öldüğünü, onlarca militanın yaralandığını belirtti.

Askeri kaynaklar da HDG ve hükümete bağlı güçler ile Husiler arasında Ed-Dali ilinin El-Meksere mevkisinde çıkan çatışmada 4 Husi militanın öldüğünü, hükümet güçleri mensubu 2 kişinin yanı sıra birkaç Husi militanın yaralandığını aktardı.

Yemen ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise askerler ile Husi militanlar arasında Şebva iline bağlı Useylan ilçesinde çıkan çatışmada 3 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :