Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ateşkesin sona ermesinin ardından Saada'da Husiler ile Suudi Arabistan güçleri arasında çatışmalar yeniden başladı- Husiler, Necran'da iki askeri kampa balistik füze attıklarını duyurdu

SAADA (AA) - Yemen'de ateşkesin sona ermesinin ardından Saada ilinde Suudi Arabistan güçleriyle Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çatışmaların yeniden başladığı bildirildi.

Sınıra yakın Razih bölgesindeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husilerin, Necran bölgesine bağlı El-Hurres ilinde ilerlemek istemesi üzerine taraflar arasında çatışma çıktı. Suudi Arabistan güçlerinin Husilerin ilerlemesine engel olduğu kaydedildi.

Husilerin 2 gündür sınır bölgelerine askeri araçlarla yığınak yaptığı, Suudi Arabistan güçlerinin ise bu bölgelerde uçuş yaptığı ve Saada'ya bağlı bazı ilçelerdeki Husilere ait mevzileri bombaladığı belirtildi.

Husilerin kontrolündeki SABA Haber Ajansı ise Necran'da iki askeri kampa balistik füze atıldığını ve Suudi güçlerinin büyük hasara uğratıldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemen'de 19 Ekim'de başlayan ve dün sona eren ateşkesin 72 saat daha uzatılması çağrısında bulunmuştu. Ahmed, iki taraftan da yapılan ihlallere rağmen ateşkesin büyük ölçüde etkili olduğunu belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :