Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 5 militan öldü, 21 kişi yaralandı- Husilerin Ez-Zenuc ilçesine düzenlediği saldırılarda ise 7 sivil yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 5 militanın öldüğü, 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in kuzey kesiminde yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda Husilerden 5 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Çatışmalarda HDG'den ise 12 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, Husilerin Ez-Zenuc ilçesine düzenlediği saldırılarda da 7 sivilin yaralandığı duyuruldu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :