Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Tueller'i kabul eden Cumhurbaşkanı Hadi, sadece 72 saatlik ateşkesin değil, kalıcı bir barışın temellerinin atılmasını umduğunu açıkladı

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ülkesinde sadece 72 saatlik ateşkesin değil, kalıcı bir barışın temellerinin atılmasını umduğunu bildirdi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer verilen bir habere göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller'i kabul eden Hadi, sadece 72 saatlik ateşkesin değil, savaşın durmasını ve kalıcı barışın temellerinin atılmasını temenni ettiğini belirtti.

ABD Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemisi ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait geminin Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih güçleri tarafından hedef alınmasının etkilerinden esef duyduğunu dile getiren Hadi, Husiler ile Salih güçlerinin, Suudi Arabistan'ın sınır bölgelerine düzenlediği saldırıların, bölgesel güçlerin desteğiyle gerçekleştiğine işaret etti.

Tueller de Yemenlilerin çıkarları için barışın gerçekleşmesini umduğunu söyledi. ABD savaş gemisine yönelik saldırı girişimine de değinen Tueller, olayın bölgenin istikrarının sarsılması konusundaki kayıtsız tutumun boyutunu ortaya koyduğunu anlattı.

Büyükelçi Tueller'in Riyad'da ayrıca Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi'yle de bir araya geldiği ve barış koşullarını görüştüğü ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, gelecek günlerde Yemen'de 72 saatlik ateşkes ilan edileceğini duyurmuştu.

Husiler, BAE gemisinin bir savaş gemisi olduğunu iddia etmiş ve saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :