Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ülkenin güneyindeki Taiz'de Husilerin düzenlediği saldırıda, 5 kişi öldü, 13 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in güneyindeki Taiz kentinde Husilerin düzenlediği saldırıda, 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) saha komutanı İsam es-Sagir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklerinin, Taiz'in doğusundaki Sofitel Mahallesi'nde yerleşim yerlerine havan toplarıyla saldırı düzenlediğini ifade etti.

Saldırıda ilk belirlemelere göre, 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 13 sivilin yaralandığını belirten Sagir, "Husiler, dün akşamdan bu yana kontrolleri altındaki bölgelerde, yerleşim yerlerine bombalı saldırı düzenliyor ve olaydan biz sorumluymuşuz intibası vermeye çalışıyor. Tarafımızdan hiçbir füze atılmamıştır, bu iddiaları yalanlıyoruz." dedi.

Sagir, Husiler ile müttefiklerinin, ayrıca kentin doğu ve kuzeydoğusundaki El-Uhve, Hasenat, Sale, Akabe, Ez-Zunuc ve Kahire Kalesi bölgelerine bombalı saldırılar düzenlediğini söyleyerek, "Husiler ayrıca Aşure Günü ile eş zamanlı olarak kentin doğu ve kuzeyindeki cephelere, düzenli şekilde saldırılar düzenliyor." diye konuştu.

Husi ve devrik lider Salih yanlısı bazı aktivistler, sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarında, "HDG ve hükümet güçlerinin Taiz'de sivillere yönelik bombalı saldırı düzenleyeceğini" ileri sürmüştü.

Ağustos 2015'ten bu yana Husiler tarafından abluka altında tutulan Taiz kenti, Husiler ve Salih yanlısı birlikler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından desteklenen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı HDG arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :