Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Suudi Arabistan ordusu ve koalisyon güçlerinin, Yemen sınırına düzenlediği saldırılarda Husilerden 50 kişi öldürüldü

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan ordusu ve koalisyon güçlerinin, Yemen sınırına düzenlediği saldırılarda Husilerden 50 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan'ın El-Arabiyye kanalında yer alan haberde, Yemen sınırına ordu birliklerinin topçu atışıyla, koalisyon güçlerinin de uçaklarla saldırı düzenlediği belirtildi.

Husilere ait araçların ve mevzilerin hedef alındığı saldırılarda 50 militanın öldürüldüğü ifade edildi.

Saldırıların, Suudi Arabistan ordusuna bağlı keşif uçakları tarafından "Husilerin sınıra saldırı hazırlığında olduğu" yönünde alınan bilgiler doğrultusunda düzenlendiği aktarıldı.

Yemen'de yönetim karşıtı Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, dün taraftarlarına Suudi Arabistan'dan "intikam" için seferberlik çağrısında bulunmuştu.

Husilere ait El-Mesira televizyon kanalının yayımladığı habere göre, Husi, başkent Sana'da taziye merasiminin olduğu binaya düzenlenen hava saldırısına işaret ederek taraftarlarına saldırılardan sorumlu tuttuğu Suudi Arabistan'la geçmişte hiç olmadığı kadar mücadele etme ve intikam için genel seferberlik çağrısı yapmıştı.

Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine cumartesi günü iki hava saldırısı düzenlenmiş, ölenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

Husilerin El-Mesira televizyon kanalında yer alan haberde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlamış, olayla ilgili "acil soruşturma" başlatacağını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM), hava saldırısında ilk belirlemelere göre, 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :