Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz ve Marib kentlerinde hükümet yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 10 kişi öldü, 17 kişi yaralandı

MARİB (AA) - Yemen'in Taiz ve Marib kentlerinde hükümet yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 7'si Husi, ikisi asker, biri üst düzey komutan olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halk Direniş Güçleri (HDG) tarafından yapılan açıklamada, Taiz'de yaşanan çatışmalar ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarında 7 Husi ile iki askerin öldüğü, 12 Husi ile 5 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, başkent Sana'nın doğusundaki Marib kentindeki çatışmalarda da üst düzey bir komutanın yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Basın Merkezinden yapılan açıklamada ise Üçüncü Askeri Bölge Komutanı Tümgeneral Abdurrabbu eş-Şedadi'nin, kentin batısındaki Servah ilçesinde Husilere karşı yürütülen operasyonda öldüğü duyuruldu. Marib Hastanesi kaynakları, Şedadi'nin Husilerin açtığı top ateşi sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Yemen resmi haber ajansı SABA ise HDG destekli ulusal ordunun, Servah ilçesinde iki bölgeyi ele geçirdiğini, Sana'da da Beni Dıbyan ilçesine bağlı Ez-Zeğan bölgesinde ilerlediğini aktardı.

Bazı kentlerinde askeri alanda çatışmaların sürdüğü Yemen'de, siyasi alanda ateşkes olasılığı konuşuluyor. Son olarak Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, gelecek günlerde Yemen'de 72 saatlik ateşkes ilan edileceğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :