Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümet güçleri, Husilerin elindeki Taiz kentinde bulunan bazı bölgelerde kontrolü sağladı- Dali kentinde çıkan çatışmalarda Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden 14 kişi hayatını kaybetti

TAİZ (AA) - Yemen'de hükümet güçlerinin, Husilerin elindeki Taiz kentinde bulunan bazı bölgelerde kontrolü sağladığı, güneydeki Dali kentinde çıkan çatışmalarda ise Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hükümete bağlı Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) Hamdi el-Abesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin Taiz'in güneyinde ilerleme kaydettiğini ve Husilerle girdikleri şiddetli çatışmaların ardından En-Necid köyünde kontrolü sağladığını söyledi.

Hayfan ilçesindeki El-Hazan Tepesi'ni de Husilerden geri aldıklarını ancak bölgenin büyük kısmı mayın döşeli olduğu için burada kontrolün tam sağlanamadığını ifade eden Abesi, El-Keaveş bölgesinde taraflar arasındaki çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan, Dali kentinin kuzeyindeki Yeis bölgesinde çıkan çatışmalarda ise Husiler ve devrik lider Salih yanlısı güçlerden 14 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Husiler, Taiz'i kuzeyde El-Huban doğuda da Er-Rabii bölgesinden abluka altında tutuyor. Hükümet güçleri 18 Ağustos'ta düzenlediği operasyonla ablukayı kısmen kırmayı başarmış ve Ed-Dabab yolunu ele geçirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı