Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümete bağlı güçler, Babu'l Mendeb Boğazı yakınındaki bazı önemli mevzileri ele geçirdi

ADEN (AA) - Yemen'de hükümete bağlı güçlerin, Babu'l Mendeb Boğazı yakınında yer alan stratejik öneme sahip Kehbub bölgesindeki önemli noktalarda kontrolü sağladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) Kehbub Cephesi Sözcüsü Ahmed Atıf es-Subeyhi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ulusal ordu ve HDG, dün geç saatlerde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının elinde bulunan beş önemli noktada kontrolü sağladı." dedi.

Çıkan çatışmalarda çok sayıda Husi militanın öldüğünü, pek çoğunun da yaralandığını kaydeden Subeyhi, ölü ve yaralıların kaldırılması için olay yerine Husilere ait çok sayıda ambulansın geldiğini aktardı.

HDG sözcüsü ayrıca söz konusu noktaların ele geçirilmesi sırasında Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de hava desteği sağladığını kaydetti.

Yemen bir yılı aşkın süredir hükümeti destekleyen güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Söz konusu çatışmalar nedeniyle insani durumun her geçen gün kötüye gittiği 21 milyon nüfusa sahip Yemen'de, halkın yüzde 80'inin "acil yardıma muhtaç" duruma geldiği belirtiliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :