Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yönetim yanlısı güçler, Lahic ve El-Cevf kentlerinde Husiler ve Salih yanlılarının elindeki bazı noktaları geri aldı

LAHİC (AA) - Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin, Lahic ve El-Cevf kentlerinde Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının elindeki bazı noktaları kontrol altına aldığı bildirildi.

Yemen ordusunda Tuğgeneral Fazıl Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) destek verdiği ordu birliklerinin, Lahic'de Husiler ve Salih yanlılarının elindeki Kerş bölgesinde kontrolü sağladığını belirtti.

Çatışmalar sırasında Husilerden 4 kişinin öldürüldüğünü ifade eden Hasan, ayrıca onlara ve Salih yanlılarına ait 4 aracın da kullanılmaz hale getirildiğini kaydetti.

Kerş'in tamamen temizlendiğini aktaran Hasan, ordunun, Taiz taraflarına doğru ilerlediğini dile getirdi.

Öte yandan Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan haberde, yönetim yanlısı ordu ve Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Suudi Arabistan sınırındaki El-Cevf kentinde Husiler ve Salih yanlılarının elindeki Ham askeri karargahına saldırı düzenlediği aktarıldı.

Saldırının ardından yaşanan çatışmalar neticesinde karargah yakınlarındaki bir tepenin kontrol altına alındığı belirtildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :