Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 13 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in batı ve doğu kesimlerinde çıkan çatışmalarda ordu ve HDG güçlerinden 8 kişinin hayatını kaybettiği, 17'sinin yaralandığı belirtildi.

Husilerden ise 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, Husilerin kentin kuzeydoğusundaki Erbain caddesine düzenlediği saldırının püskürtüldüğü, militanların geri çekilmek zorunda bırakıldığı aktarıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kuveyt’te BM ara buluculuğunda yapılan barış müzakerelerinin 6 Ağustos'ta askıya alınmasından bu yana taraflar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :