Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümet yanlısı birlikler ile Husiler ve devrik lider Salih taraftarları arasında Taiz'de çıkan çatışmada 18 kişi öldü, 12 kişi yaralandı- El-Beyda kentinde HDG'nin kurduğu pusuda 5 Husi militanı öldürüldü

TAİZ (AA) - Yemen'in bazı kentlerinde hükümet yanlısı birlikler ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda 23 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Taiz'de direniş güçleri ve ordu birlikleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasındaki çatışmalarda 13'ü militan, 5'i asker 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Çatışmada yaralanan militanların sayısına ilişkin net bir bilgi verilmeyen açıklamada, hükümete bağlı birliklerden 12 askerin yaralandığı aktarıldı.

Taiz Valisi Ali el-Muammari de Taiz'de düzenlediği basın toplantısında, Husiler ile Salih yanlılarının kentte uyguladığı ablukanın kaldırılmasını hedefleyen operasyonun ilk aşamasının başarıyla tamamladığını söyledi.

Muammari, başta Taiz olmak üzere Yemen'in tüm bölgelerinin isyancı hareketlerden temizleninceye kadar halkı meşru hükümet ve ordunun yanında olmaya çağırdı.

- El-Beyda kentindeki olaylar

El-Beyda kentindeki HDG Basın Merkezinin müdürü Mustafa el-Beydai ise açıklamasında, Husilerin kullandığı askeri aracın, Zi Naim ilçesine bağlı El-Usec bölgesinden geçtiği sırada RPG roketiyle vurulduğunu duyurdu. Beydai, olayda 5 Husi'nin öldüğünü kaydetti.

Zi Naim ilçesinin pek çok bölgesinde dün sabahtan bu yana Husiler ile HDG güçleri arasında çatışmaların yaşandığını aktaran Beydai, Husilerin ilçeye bağlı Yafan bölgesinde yerleşim yerlerine roket saldırısı düzenlediğini ifade etti.

Beyda kenti, Şubat 2015'ten bu yana Husilerin kontrolünde bulunuyor. HDG güçleri, kenti ele geçirmek için askeri operasyon düzenliyor.

- El-Kaide'ye yönelik operasyon

Şebve kentinde insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda, 3 El-Kaide militanının öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD'ya ait olduğu öne sürülen bir İHA'nın Şebve'nin El-Vatta bölgesinde bir aracı hedef aldığı saldırıda 3 El-Kaide militanı yaşamını yitirdi.

Yemen'de ABD'ye ait uçaklar, El-Kaide'nin faaliyette olduğu illerde benzer hava saldırıları düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :