Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Şebve ve Dali'de hükümet güçleri ile Husiler ve devrik lider Salih yanlıları arasındaki çatışmalarda 21 kişi öldü

SANA (AA) - Yemen'in Şebve ve Dali vilayetlerinde hükümet güçleri ile Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin doğusunda bulunan Şebve vilayetinin Asilan ilçesinde, Husiler ve Salih destekçileri ile girilen çatışmalarda ordu ve HDG mensubu 14 kişi öldü.

Söz konusu çatışmalarda Husilerden de onlarca ölü ve yaralı olduğunu, bazılarının ise esir alındığını kaydeden kaynaklar, hükümet yanlısı güçlerin Şebve'de Husilerin kontrolünde bulunan bazı stratejik noktaları ele geçirdiğini aktardı.

Öte yandan ülkenin güneyinde bulunan Dali vilayetinde ise HDG'nin düzenlediği saldırıda Husiler ile Salih yanlılarından oluşan 7 kişinin öldüğü belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, HDG'nin Dali kentine bağlı Meris bölgesinin kuzeyinde, Husilere ait bir mevziye düzenlediği saldırıda Husiler ile Salih yanlılarından oluşan 7 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. HDG mensuplarından da yaralananların olduğu saldırının, Husilerin bölgede dün bir sivili idam etmesi üzerine düzenlendiği ifade edildi.

Görgü tanıkları Husilerin, dün, HDG'ye katılmakla suçladığı Hamid Tahir es-Sayyadi isimli bir sivili zorla evinden alarak halkın önünde kurşuna dizdiğini anlatmıştı. Sayyadi'nin cesedine yaklaşık 20 kurşunun isabet ettiği aktarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :