Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümete bağlı komisyonun raporuna göre Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlısı militanlar ateşkesi 5 bin 865 kez ihlal etti

TAİZ (AA) - Yemen’de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı militanların ateşkesi 5 bin 865 kez ihlal ettiği bildirildi.

Yemen hükümetine bağlı Askeri Komisyonun Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed’e sunduğu detaylı rapora göre, taraflar arasında ateşkesin başladığı 11 Nisan’dan bu yana Husi ve Salih yanlısı militanlar ateşkesi 5 bin 865 kez ihlal etti.

İhlaller arasında 157 ölüm ve 729 yaralama vakasının bulunduğu ifade edilirken, bu kişilerin asker veya sivil olmalarıyla ilgili bilgi verilmedi.

Raporda, 12 evin yerle bir edildiği, 15 kişinin de evlerini terk etmek zorunda bırakıldığı kaydedildi.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Ancak Yemen hükümeti 17 Mayıs'ta, Husilerin şehirlerden çekilmesi ve silahlarını teslim etmesini öngören BM kararına uymaması gibi gerekçelerle müzakereleri dondurmuş ve karşı taraf bu konularda yazılı garanti verinceye kadar katılımı askıya aldığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :