Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ordunun, Hadramevt'in Katan kentinde DAEŞ ile El Kaide örgütlerine karşı yürüttüğü askeri operasyon sona erdi

HADRAMEVT (AA) - Yemen ordusu, ülkenin doğusundaki Hadramevt iline bağlı Katan kentinde terör örgütleri DAEŞ ve El Kaide'ye karşı yürütülen askeri operasyonun sona erdiğini bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Katan kentine bağlı Vadi Sir bölgesinde DAEŞ ile El Kaide örgütlerine karşı askeri operasyonun hedefine ulaşarak tamamlandığı, militanlara yönelik arama çalışmalarının ise Sahil ve Sahra Hadramevt'in tüm alanlarında devam ettiği ifade edildi.

Operasyon kapsamında söz konusu örgütlerin Yemen ve bölgede askeri eğitim üssü olarak kullandığı Nahr el-Haşidi, Sudef ve Buvadi Sir kamplarının vurulduğu kaydedildi.

Yemen'in yüz ölçümü açısından en büyük vilayeti Hadramevt, askeri ve idari olarak Sahil ve Sahra Hadramevt olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Yaklaşık bir yıldır El Kaide'nin elinde bulunan Mukella, Sahil Hadramevt içinde yer alırken, Sahra Hadramevt ise hükümet yanlısı güçlerin kontrolü altında bulunuyor. Ordu birlikleri, düzenlediği geniş çaplı operasyonlar kapsamında geçen hafta Mukella kentinde denetimi sağlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :