Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Cevf ilinde HDG ve ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetti

SANA (AA) - Yemen'in Cevf ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

HDG'nin Cevf ilindeki sözcüsü Abdullah Eşref, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cevf iline bağlı El-Akabe bölgesinde Husiler ile aralarında çıkan çatışmalarda HDG ile ordu birliklerinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Husi saflarında da kayıpların yaşandığını kaydeden Eşref, çatışmalarda 10 Husinin ele geçirildiğini ifade etti. Eşref, HDG ile ordu birliklerinin El-Akabe bölgesinin büyük bir kısmını kontrol altına aldığını, küçük bir kısmının ise hala Husilerin elinde bulunduğunu kaydetti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla, 26 Mart 2015'te "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :