Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Aden'de zarar gören binaların imarı için 65 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu bildirildi

SANA (AA) - Yemen'de yaşanan çatışmalar nedeniyle Aden kentinde zarar gören binaların imarı için 14 milyar riyal (yaklaşık 65 milyon dolar) gerektiği bildirildi.

Aden Sosyal İşler Bürosu Müdürü Yasir es-Sarari, Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan açıklamasında, hasar tespit ekibinin Aden'de bin 90 binanın zarar gördüğünü belirlediğini ve bu binaların imarı için 14 milyar riyal gerektiğini kaydetti.

Kentte 645 binanın tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirten Sarari, Husiler ile Salih yanlılarının saldırılarında evleri zarar gören yüzlerce aileye yeni taşınacakları evler için kira bedeli ödendiğini ifade etti.

Sarari, geçen aylarda Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) çatışmalarda zarar gören bazı hükümet binaları, hastane ve okulların onarımı ve restorasyonuna katkı sağladığını belirtti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :