Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Husiler ve Salih yanlılarının Taiz'de sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar ve HDG ile çıkan çatışmalarda 9 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz'de sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile çıkan çatışmalarda 9 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlıları Taiz'in çeşitli mahallelerinde sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla saldırılar düzenledi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 1 sivil öldü, 6 kişi yaralandı.

Taiz'in çeşitli bölgelerinde de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı HDG ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar çıktığı ifade edildi.

HDG'den yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in çeşitli bölgelerinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava desteğiyle düzenlenen operasyonlarda 8 Husi militanın öldüğü, onlarcasının yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, Husilerin Ed-Deyim bölgesinde direniş güçlerine ait mevzilere topçu atışı ve katyuşa füzeleriyle düzenlediği saldırılarda da HDG'den 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :