Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi:- "Husiler ve Salih yanlıları bölgenin güvenlik ve istikrarına zarar veren bölgesel bir planı uygulamaya çalışıyor"

RİYAD (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdulmelik el-Mihlafi, Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının barış istemediğini, Yemen'in güvenlik ve istikrarına zarar veren bölgesel bir planı uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre Dışişleri Bakanı Mihlafi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında Mihlafi, Husiler ile Salih yanlılarının barış istemediğini, Yemen'in ve bölgenin güvenlik ve istikrarına zarar veren bölgesel bir planı uygulamaya çalıştıklarını ifade etti.

Mihlafi, "Darbeci milisler yalnızca meşruiyete başkaldırmıyor Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararlarını uygulamayı reddederek aynı zamanda uluslararası topluma da başkaldırıyor. Hükümet, Körfez İşbirliği Konseyi planı, ulusal diyalog görüşmeleri ve BMGK'nın 2216 sayılı kararı uyarınca devleti geri kazanmak için büyük çaba sarf ediyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mihlafi, ABD'den radikalizm ve terörle mücadelede Yemen hükümetine destek vermesini, BMGK kararlarını uygulaması için darbecilere daha fazla baskı yapmasını talep etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :