Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Gazeteciler Sendikası:

Yemen Gazeteciler Sendikası, Şii Ensarullah Hareketi'nden (Husiler) alıkoydukları 14 gazeteciyi serbest bırakmasını istedi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Husilerin, son olarak hükümete ait televizyon kanalında spikerlik yapan Saddam Hasan'ın evine baskın düzenlediği ve herhangi bir yasal dayanağı olmadan Hasan'ı alıkoyduğu ifade edildi. 

Hasan'ın hayatından Husilerin sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, "Husiler tarafından alıkonulan ve kötü şartlarda olduğu belirtilen 14 medya çalışanının bir an önce serbest bırakılmasının yanı sıra basına yönelik baskılara son verilmesini istiyoruz" ifadesine yer verildi.

Sendika, Husilerin 21 Eylül 2014'te başkent Sana'yı ele geçirmesinin ardından ifade özgürlüğü ihlalleri ve kanaat önderlerine yönelik tacizlerin yaşandığı, onlarca gazete, televizyon kanalı ile sosyal paylaşım sitelerini kapattığı belirtiyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, koalisyon güçleri geçen mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı