Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ma'rib'de orduya ait silah deposuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden BAE askerlerinin sayısı 45'e yükseldi

Yemen'in Ma'rib vilayetinde ordu deposunun hedef alınması sonucu yaralanan 23 askerin daha hayatını kaybettiği, ölü sayısının 45'e yükseldiği bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM, Ma'rib vilayetindeki ordu deposuna düzenlenen saldırıda yaralanan 23 askerin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. Haberde, saldırıda hayatını kaybeden BAE askerlerinin sayısının 45'e yükseldiği kaydedildi. 

BAE Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından gerçekleştirilen 'Umuda Dönüş' operasyonuna katılan 22 askerin öldüğünü açıklamıştı.

Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş da karadan füzeyle orduya ait bir deponun hedef alındığı bilgisini paylaştı.

Görgü tanıkları ise Yemen'in doğusundaki Ma'rib vilayetinde bulunan Safir bölgesinde koalisyon güçlerine ait bir silah deposunda meydana gelen şiddetli patlamada onlarca ölü ve yaralı olduğunu aktarmışlardı.

-Kerry'den taziye telefonu

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ı telefonla arayarak hayatını kaybeden Emirlik askerleri için taziyelerini ilettiği bildirildi.

BAE'nin Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı yürüttüğü operasyonlarda hayatını kaybeden askerlerinin sayısı 50'yi geçmiş oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı