Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Aden'de yüzlerce bina çatışmalarda yıkıldı ya da hasar gördü

Yemen'in Aden kentinde Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle 111 binanın yıkıldığı, yaklaşık 400 binanın hasar gördüğü bildirildi.

Savaşta zarar gören yapıların belirlenmesi için başlatılan Aden'in İmarı Girişimi'nin yayınladığı istatistiğe göre, kentin Et-Tevahi, El-Mualla ve Kritır ilçelerinde ev, şirket binası, depo ve dükkanların da içinde bulunduğu yaklaşık 500 yapı çatışmalardan etkilendi. 

İstatistikte tamamen yıkılan binaların sayısı 111 olarak verildi. Bu binalardan 50'sinin Kritır, 36'sının Mualla, 25'inin de Tevahi'de yer aldığı belirtildi. Kısmi zarar gören 233 binanın 115'i Mualla, 80'i Kritır, 38'i de Tevahi'de yer alıyor. Hafif hasarlı 153 binanın 61'i Tevahi, 50'si Mualla ve 42'si Kritır'de bulunuyor. 

Aden'in İmarı Girişimi'nin Başkanı Nevvar Ebker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mühendislerden oluşan ekibin Aden'de savaştan zarar gören binaları belirlediğini ancak çalışmalarını Ebyen, Lahic ve Dali kentlerine de taşımak istediklerini söyledi.

Aden, Husilerin kenti işgal etmesinin ardından Husiler ile HDG arasında şiddeti çatışmalara sahne olmuş, 17 Temmuz'da kentin Husilerden kurtarıldığı açıklanmıştı.

Yemen'de Husiler ile onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının ülkedeki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı