Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Halk Direnişi (HD) güçleri ülkenin güneyindeki Lahic kentini Husiler ve devrik lider Salih'e bağlı birliklerden kurtardı

SANA (AA) - Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi (HD) güçlerinin Lahic kentini Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerden kurtardığı bildirildi.

Direniş güçleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, HD güçleri ile ulusal ordu birlikleri ülkenin güneyindeki Lahic vilayetinin kontrolünü tamamen ele geçirdi. Husiler ile devrik lider Salih'e bağlı birliklerin elinde bulunan Lahic kentini kurtarma operasyonuna 2 binden fazla kişinin katıldığı ifade edildi. Operasyon sırasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Lahic kenti Husilerin kontrol altında tuttuğu Aden'den sonra ülkenin güneyindeki en önemli ikinci nokta olma özelliği taşıyor. Kentten Husilerin çıkarılmasıyla birlikte HD güçlerinin Taiz ve İbb kentlerinde kurulan Husi karşıtı silahlı mukavemet güçlerine yardıma gidebileceği belirtiliyor. Taiz ve İbb kentleri başkent Sana'nın güneyinde önemli bir konumda bulunurken, başkentin Husilerden alınmasında önemli bir yer tutacağı ifade ediliyor.

Hadi'nin Aden'den Riyad'a geçmesiyle Husilerin kuşatması altında kalan kentte, HD güçleri savunmaya geçmişti. Uzun süre devam eden çatışmaların ardından 17 Temmuz'da Aden'in kontrolünün direniş güçlerine geçtiği bildirilmişti. Dün HD güçleri tarafından kuşatılan Aden'e 30 kilometre uzaklıktaki Lahic kentindeki el-Aned hava üssü saatler içinde Husilerden alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı