Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, devrik lider Salih'in başkanlığını yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi'nin liderleri ile görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Valed Şeyh Ahmed'in devrik lider Ali Abdullah Salih'in başkanlığını yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi'nin liderleri ile görüştüğü bildirildi.

Partinin internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada, Ahmed'in, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 7 maddeden oluşan girişimini parti liderlerine ilettiği kaydedilirken, girişim maddelerinin içeriği ile ilgili bilgi verilmedi.

Açıklamada, parti liderlerinin Ahmed'e, BM ve uluslararası insani yardım kuruluşlarının başta ilaç, gıda ve petrol ürünleri olmak üzere zorunlu yardım malzemelerini ülkeye getirebilmesi için insani ateşkes sağlanmasının zorunlu olduğunu vurguladıkları belirtildi.

Açıklamada, parti yöneticilerinin, aynı ülke vatandaşlarının siyasi anlaşmazlıklarını savaşla çözemeyeceğini ifade ederek, savaş ne kadar uzasa da sonuçta mutlaka uzlaşı masasına oturulmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdikleri aktarıldı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'in de çatışmaların sona erdirilmesi ve krizin çözümü için Yemenlilerin müzakerelere ciddi yaklaşımda bulunmaları temennisinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu ziyaretinin tek amacının ramazan ayı sonuna kadar ateşkes sağlanması olduğunu kaydeden Ahmed'in, BM Genel Sekreteri Ban'ın da çatışmaları tamamen durdurmak için çalıştığını söylediğine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı