Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar

Taiz'de Halk Direniş güçlerinin düzenlediği saldırılarda 5 Husi militanı öldürüldü

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş güçlerinin düzenlediği saldırılarda 5 Husi militanının öldürüldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Halk Direniş güçlerinin, Taiz'in doğusundaki Özel Kuvvetler Üssü yakınında bulunan Husilere ait bir güvenlik noktasına düzenlediği saldırıda, 4 Husi militanı öldürüldü, 6'sı yaralandı. Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere ait askeri araçlar da ateşe verildi. 

Taiz'in batısında da Husilere ait bir askeri devriye aracının sürücüsü, Halk Direniş güçlerine bağlı keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu öldürüldü.

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçaklar başkent Sana'daki El-Arkub askeri kampına üç hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında Husiler ile Salih yanlısı güçlerin elinde bulunan askeri kamp bütünüyle imha edildi. 

AA muhabirine konuşan bir askeri yetkili de El-Arkub askeri kampında büyük bir mühimmat deposu bulunduğunu ve kampın Husiler için Marib'deki çatışmalarda yardım ve tedarik merkezi olma özelliği taşıdığını anlattı. 

El-Arkub'un Husiler ile Salih yanlısı güçlerin bölgede toplandıkları ve eğitildikleri en büyük askeri kamplardan biri olduğunu belirten yetkili, son hava saldırılarında Husilerin büyük kayıp vermiş olabileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı