Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar

Ma'rib'de Husi Ensarullah hareketi ile Halk Direniş Komiteleri arasında çıkan çatışmalarda 18 kişi öldü

SANA (AA) - Yemen'de, Ensarullah Hareketi (Husiler) milisleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı "Halk Direniş Komiteleri" arasındaki çatışmalar sürüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ma'rib ilinin kuzeybatısındaki Meczer ilçesinin Halhan ve Mas bölgelerinde Husiler ile Hadi yanlısı "Halk Direniş Komiteleri" arasında çıkan çatışmada 14'ü Husi, 18 kişinin öldüğü ve yaralananların olduğu kaydedildi. 

Bu arada Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının, Ma'rib'in batısındaki Sirvah ilçesine bağlı Ez-Zur bölgesinde Husilere ait noktalara 5 ayrı saldırı düzenlediği kaydedildi. 

Bombardımanda ölü ya da yaralı olduğuna dair bilgi verilmedi. 

Ülkedeki Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı