Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:

ŞARM EŞ-ŞEYH (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'nin, Yemen'in iç savaşın yaşandığı bölge ülkelerine benzememesi temennisinde bulunduğu bildirildi.

Şarm eş-Şeyh'te bugün başlayacak olan 26. Arap Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'a gelen Hadi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "bazı bölgesel güçlerin Yemen'in iç işlerine müdahale etmeye çalıştığını ve mezhebi farklılıkları ayrılık tohumları ekmek için kullandığını" söyledi.

Hadi, Suriye, Libya ve Irak'a işaret ederek, "Yemen'in sonunun, mezhep çatışmaları ve iç savaşın yaşandığı bazı bölge ülkelerinin sonu gibi olmamasını temenni ediyorum" dedi.

Hadi, ülkesine sunduğu siyasi destekten ve "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna katılmasından ötürü Mısır yönetimine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Sisi ise "Mısır, hiç bir zaman kardeşlerinin yanında yer almaktan geri kalmadı ve kalmayacak. Onları zor zamanlarında desteklemeye devam edecek" diye konuştu.

Sisi, operasyonun hedefine ulaşması ve Yemen'in yeniden istikrara kavuşması temennisinde bulundu.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetimindeki üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

Söz konusu operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı